کافئین با جلوگیری از اتصال آدنوزین به گیرنده های خود، هوشیاری را افزایش و خستگی را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ” ایلام پویا ” کافئین یک ماده محرک پرمصرف موجود در قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا است، که اثرات چشمگیری بر بدن انسان می گذارد. کافئین در درجه اول آدنوزین، یک ماده شیمیایی طبیعی در بدن که باعث خواب و آرامش می شود، را سرکوب می کند. کافئین با جلوگیری از اتصال آدنوزین به گیرنده های خود، هوشیاری را افزایش و خستگی را کاهش می دهد.
کافئین انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و آدرنالین را تقویت می کند،که موجب تحریک بیشتر انسان می شود.سطوح بالای کافئین می تواند منجر به افزایش ضربان قلب، اضطراب، سردرد و حتی تپش قلب شود. مصرف بیش از حد در درازمدت ممکن است منجر به مشکلات قلبی و اختلالات عصبی شود.
کافئین تقریبا برای بیشتر بزرگسالان زمانی که به صورت مناسب مصرف شود، بی خطر است اما کافئین احتمالا زمانی که برای مدت زمان زیادی و در مقادیر بالا استفاده شود خطرناک است. کافئین می تواند موجب بیخوابی، عصبانیت و بی قراری، معده تحریک پذیر، حالت تهوع و استفراغ، افزایش میزان ضربان و تنفس و دیگر عوارض جانبی شود.
کافئین می تواند اختلالات خواب را برای افراد دارای بیماری خود ایمنی بدتر کند. میزان زیادتر کافئین شاید باعث سردرد، اضطراب، تحریک و… شود.
انتهای پیام/س