اجتماعی ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - 7 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
شیرینی محلی استان ایلام:

بژی برساق شیرینی محلی و خوشمزه استان ایلام

 یکی از سوغات‌های استان ایلام که به گردشگران و مسافران توصیه می‌شود شیرینی محلی بژی برساق است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام پویا»،ایلام دارای سوغات‌های بومی و محلی جالب‌توجهی است که شیرینی خوشمزه بژی برساق یکی از مهم‌ترین آن‌هاست، به گردشگران و مسافران استان توصیه می‌شود که حتماً اگر وارد استان ایلام شدند از این سوغات محلی استان استفاده کنند؛ چراکه از کیفیت بالا و مزه بی‌نظیری برخوردار هستند

طرز تهیه بژی برساق

این شیرینی در استان ایلام معروف است و زنان ایلامی کم‌وبیش با طرز پخت این شیرینی آشنا هستند و معمولاً در بیشتر خانه‌ها چه شهری و چه روستایی، برای تهیه این شیرینی محلی در مناسبت‌های خاص چون عید نوروز و شب چله بیشتر بانوان به‌ویژه بانوان میانسال ایلامی که تجربه بیشتری در پخت این نوع شیرینی محلی دارند به کمک دیگر افراد خانواده این شیرینی را آماده می‌کنند.

 این شیرینی به‌عنوان مهم‌ترین سوغات استان هم اکنون شناخته می‌شود، بژی برساق از شیرینی‌های معروف محلی و سنتی استان ایلام است که مواد اولیه «بژی برساق» مخلوط آرد و آب جوش و یا شیر به‌اضافه تخم‌مرغ به همراه چاشنی‌های زیره، رازیانه، زردچوبه، زعفران، دارچین و مقداری نمک است. طرز تهیه خمیر این شیرینی روش خاصی دارد، ابتدا خمیر را با شیر و مقداری آب و روغن ورز می‌دهند تا جایی که به دست نچسبد. البته استفاده از روغن‌مایع به‌ویژه روغن حیوانی محلی در تهیه خمیر به ترد و پفکی بودن شیرینی کمک می‌کند و مانع زود خشک‌شدن این شیرینی محلی می‌شود. بعد از تهیه خمیر، کمی از آن را برداشته و با دست به شکل دلخواه درآورده و در روغن سرخ‌کرده و سپس هر بژی برساق را که مرحله سرخ‌شدن آن به پایان می‌رسد، قبل از سردشدن در شکر یا خاک قند می‌غلتانند و تزیین می‌کنند.

 انتهای خبر/س

نویسنده
سمیه سلیمانی
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *